HHO - Hidrogén generátor

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Free Counter
Free Counter

 

Ezt a filmet nézd meg okvetlenül!

Rajzok, fotók, adatok

 

Bejegyzések 2013.08.31.

Csak a száraz-cellás (7-es típusú) HHO generátorral érdemes foglalkozni.

hidrogen_generator_7_b.jpg


Elektródák.
Két fajta elektródát használunk: aktív és semleges. Az elektródák mérete ugy lett meghatározva, hogy a 2000x1000mm táblából, a lézeres szabás után ne keletkezzen sok hulladék.
Elektródák tájékoztató bruttó ára 450 Ft/db (anyag + szabás). Az elektródák anyaga: saválló acéllemez (inox) 1 mm vastag, fényes felületű.  Javasolt anyag ............... Beszerzési hely ..............

 aktiv_elktroda.png

 Aktív elktróda

semleges_elektroda.png

Semleges eletróda

 

Az elektródák számát meg lehet határozni a motor fogyasztása és a hengerűrtartalma alapján.
Motor fogyasztása liter/óra .......
Hengerűr cm3 .....
A kisebb érték megfelel a városi közlekedésnek, a magas érték az autópályán való közlekedésnek. Az átlag érték megfelel a autóúti közlekedésnek.

Cella (2 elektróda+1 szigetelő közti üreg) 12V, 8-10A mellet termel 1,56 liter HHO gázt termel óránként. Így a generátor tervezhetővé válik minden típusú motorhoz.  

Szigetelő anyaga: 1 mm-es plexi. Szigetelő tájékoztató bruttó ára: anyag + szabás 300 Ft/db. Beszerzési hely: ...... 

 szigetelo_alatet_mod.png

Szigetlő alátét

 

Elektródák és szigetelők szabása: CNC lézeres technológia. 

Összeszerelés:

Minden alkatrészt összeszerelés előtt zsírtalanítani kell.

Két aktív elektróda közé elhelyezünk 3 semleges elektródát. Az elektródákat és szigetelőket összeszorítjuk 4 db menetelt szárral amire szigetelő csövet (műanyag, zsugorcső, teflon csö, stb.) húzunk.

Az elektródákat 2 lap tartja szorosan. Ez kemény, forgácsolható anyagból készül (poliamid), melynek vastgsága 20 mm. Méretek: .....    Beszerzési hely ..........

Az aktív elektródákat menetelt szárral rögzítjük, mindegyiket 2 anya közé. Beépítünk úgy a plusznak mint a mínuszos elektróda csoportoknak egy-egy sarut. A rögzítés stabil kell legyen (szoros), különben a vezetékek felmelegednek és nő az áram felvétel. Vezeték átmérője ..... 

Kapcsoló: 250V/15A fúrat 12mm. A 12 Volt esetében a kapcsoló kibirja a 200 Ampert. Kapcsoló ára 650 Ft.

kapcsolo.jpg

A generátoron, az alsó csatlakozó a bemenet, a felső, értelem szerűen, a kimenet. A termelt HHO gázt egy tartályba vezetjük, annak is a felső részébe. Itt válik külön a víz a gáztól és hűl valamelyest a víz. A generátor hőmérséklete ne haladja meg a 74 Celsius fokot, mert ennél a hőmérsékletnél kezd kicsapódik a szódabikarbóna.

A szódabikarbónát a gyógyszertárból szerezzék be mert olcsóbb és tisztább. Az étkezésiben olyan adalék van amitől a víz rövid időn belül megbarnul. Adagolás 20 g/liter. Ne használjanak nátrium hidroxidot mert megtámadja a hengerfejet és dugattyúkat, tönkretéve a motort.

Ne használjanak ioncserélt vizet. Csak a desztillált vagy többszörösen szűrt esővíz alkalmas. A tartály legalább 5 literes kell legyen, (személygépkocsik esetében) amiben elfér 3-4 liter folyadék. Ez elegendő átlagban 2000 km megtett útnak. A 2500 - 4000 cm3 motorokhoz szükséges 10 literes tartály. Ennél nagyobb motorknál már a 20 literes tartályokat kell használni. A műanyag tartályok nem a legalkalmasabbak. A hő és nyomás (szívás) miatt meglágyulnak és tönkremennek. Érdemes használni fém benzinkannát, vagy készíttetni saválló tartályt.

A tartály aljára érdemes szerelni egy ürítő csapot. Zötykölődés közben előfordulhat, hogy a motor felszív vizet is. Amennyiben a tartálynak a legmagasabb pontján vezetjük ki a gázt, akkor csökken az esélye annak, hogy a víz bekerüljön az égőtérbe.

A tartályt és generátort átlátszó, vastagfalú műanyag csővel érdemes összekötni, mert így lehet látni a víz minőségét. Ha elkezd barnulni és vastagodni, ki kell azonnal cserélni. Ha nem teszik ezt, a cellák eltömődnek salakkal.  

A csövek átmérője 16 mm. A cső átmérője a tartály és motor között 6 mm.

Teljesítményt növelő lehetőségek. ....

Fejlesztési lehetőségek.....

 

 Hamarosan folytatom

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 43
Heti: 220
Havi: 874
Össz.: 298 669

Látogatottság növelés
Oldal: Rajzok, fotók, adatok
HHO - Hidrogén generátor - © 2008 - 2019 - hho-hidrogengenerator.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: hidrogenfejleszto auto motorhoz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »