HHO - Hidrogén generátor

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

HHO generátor 4

Ez már egy nagyobb teljesítményű hidrogén generátor. Az elektródák 0,5 -1,0 mm rozsdamentes acélból titán ötvözettel, készülnek. Közöttük szigetelő és saválló távtartó gyűrűk vannak melyek magassága szükség szerint változó 0,5 - 20 mm között. A szükséges magasság kiegyenlítését saválló alátétekkel oldjuk meg.
Az elektródák összeállítása + NNN - NNN +
Az elektródák 2  plexi tárcsa között vannak elhelyezve. Ezek össze szorítják az elektródákat nem engedve ezek elmozdulását. Összeszerelés közben arra kell vigyázni hogy az elektródák még véletlenül se érjenek össze és hogy érintkezzenek a menetelt szárral. A végleges összeszorítás előtt egy AVOhm mérővel ellenőrizzük az érintkezéseket. Amennyiben az elektróda nem érintkezik a menetelt szárral akkor azt egy csavarhúzó élével nekinyomjuk a menetelt szárnak majd erősen megszorítjuk az anyákat. Ez után újból ellenőrizzük az érintkezéseket az AVOhm mérő segítségével.
Ezt követően zsírtalanítjuk a generátor elektródáit, lemossuk tiszta vízzel és elhelyezzük őket a tartályba.
A motor méretének függvényében használhatunk 1 - 2 - 3 vagy 4 ilyen generátor amit párhuzamosan kötünk össze. Amennyiben 3 generátort használunk, kettőt párhuzamosan a harmadikkal sorba kötjük.
Ha négy generátort használunk akkor kettesével párhuzamosan, majd a két csoportot sorba kötjük.
Ezzel a generátorral előszokott fordulni az hogy hirtelen leáll a működése. Ez annak tudható be hogy az elektróda és a menetelt szár között megszakad az érintkezés. Ez azért történhet meg mert maga az elektróda anyaga elfogy a - polusnál, átvándorolva  a pozitivra. Ilyenkor nem kell tenni másegyebet mint megforditani a polusokat. Igy rövid időn belül a hiányzó rész vissza ,,hízik" és a generátor újból működni fog.
Ezt a jelenséget kétféle képen lehet kiküszöbölni.
1. Tápláljuk a generátort közvetlenül az áramfejlesztőnek a bronz kollektoráról ahonnan magas frekvenciás (kb 500 Hz) váltóáramot kapunk.
2. Használjunk egy impulzus generátort ami átalakítja az egyenáramot 1000 Hz frekvenciás árammá.
Mindkét esetben megszűnik az anyag vándorlás, nem kell cserélgetni a pólusokat és a hidrogén mennyiség előállítása 2-3 szór nagyobb lesz.
Ezek a megoldások elméleti síkon vannak nálam, mivel még nem próbáltam ki őket. Hamarosan erre is sor kerül és az eredményekről befogok számolni.

hidrogen_generator_4_a.jpg


hidrogen_generator_4_b.jpg


Gondolom felmerült benned az a kérdés, hogy mi célt szolgálhatnak a semleges elektródák? Két szerepet töltenek be. Az egyik az, hogy megakadályozza az elektrolit felforrósodását, másrészt lásítja az anyag vándorlását. Az is igaz, hogy lásítja valamelyest az elektrolízist is.

Ha valaki hatékony vízbontást akar, használjon csak aktív elektródákat. Minél közelebb vannak egymáshoz az elektródák, annál hatékonyabb az elektrolízis de kell számolni a elektrolit felmelegedésével, sőt fel is főhet. Ezt szabályozni lehet a szódabikarbóna mennyiségének csökkentésével.

Egy vagy 2 semleges elektróda beépítésével a felmelegedést nagy részben csökkenteni lehet. A 3 semleges elektróda az már elég nagy mértékben visszafogja az elektrolízist. Ezt akkor célszerű alkalmazni, ha impulzus generátort szerelünk be a vízbontás növelésének érdekében.  

Elég hosszú ideig használtam ezt a típusú generátort, 2 darabot összekötve párhuzamosan. Ezzel az volt a problémám, hogy sokba kerültek a távtartó saválló és szigetelő gyűrűk illetve hengerek, mivel ezeket külön forgácsoló műhelybe kellet legyártatnom.  Nagyon meg voltam elégedve ezzel a generátorral. Kellet, viszont figyeljem az elektrolit szintjét, mert magason volt a felső aktív elektróda. Ha ez nem volt benne a folyadékban, akkor rögtön felére csökkent a termelt HHO gáz mennyisége. Ezt a generátort főleg autóutakon használtam a 70-110 km/h sebesség tartományban. Hozta a 30-35% üzemanyag megtakarítást. Városi közlekedésben használva nagyon megnövelte az üzemanyag fogyasztást.   

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 43
Heti: 219
Havi: 873
Össz.: 298 668

Látogatottság növelés
Oldal: HHO generátor 4
HHO - Hidrogén generátor - © 2008 - 2019 - hho-hidrogengenerator.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: hidrogenfejleszto auto motorhoz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »